Vietnam mojimi ocami 1

28. apríla 2015, margal, cestovanie

Sme na zaciatku nasej cesty.

Tak na uvod zopar organizacnych – moj cestovatelsky zapisnik si pisem na tablete. Preto bude cely bez diakritiky. Komu to vadi, nech si radsej precita lonely planet… ale to sa zas nedozvie, ako som Vietnam videl ja. Ak mi obcas uleti nejake pismenko, prepacte, dotykove klavesnice mi to obcas robia.

Cestujeme dvaja, ja a syn Maco. Moja Jarka nam z vypravy vypadla este vo februari, ked ju na zjazdovke weltcup strecke v Zauchensee prevalcoval nejaky snowboardista. Dufam ze aspon jemu sa dari dobre, ked ona sa doteraz nezotavila. Pretrhnuty zadny krizny vaz je svina a bez operacie to nepojde. Kolega Ivan, ked pocul ze ideme „bez bab“, sibalsky sa usmial a skonstatoval, jasne, moja rec, z babami dvojnasobne naklady a polovicna zabava. Tak pre mna toto heslo plati iba z casti, lebo dvojnasobne naklady mozno, ale polovicna zabava to urcite nie. S Jarkou sme uz cosi precestovali a to co zazije clovek na cestach s nou, nedokaze naaranzovat ziadna cestovna agentura. V case ked sa jej stal uraz, mali sme uz veci okolo cesty v takom stadiu, ze zrusenie by bolo pridrahe. letenky, viza, ubytko, vakciny a co ja viem co este… ideme bez bab. Hned v Bratislave sme sa na cas z Macom rozdelili. Nechcene, ale ekonomika nepusti. Slovak Lines do Prahy a spat za 19, Slovak railways za 38.40, Dvadsat € na takejto ceste sa mi zda zbytocne velky rozdiel. Ja mam vlak do Prahy zadarmo, tak sedim v kupaku s dvomi babami (typujem 2×22), ktore (ceduj sa svete) tiez sa vydali na cesty. Z Prahy letia do Pekingu a budu putovat po Cine. Odvazne su… drzim palce…

Kde som to prestal? Aha, tak v Prahe sa spichneme s Macom (dufam) a ide sa na letisko. Prva zastavka je Moskva. Mame tu 1 day transit stop, trochu sa poprechadzame po cervenom namesti. V Moskve som este nebol a chcel by som ju zazit za Putinovej ery. Dalsi dieel mojho cestovatelskeho zapisnika Vietnam mojimi ocami teda bude o… Moskve. Ale pred ty meste mozno dam jeden clanok, ako to cele vzniklo, ako sme sa chystali, co vsetko planujeme a co ja viem co este dam z priprav nasej vcesty. Transfery su dlhe a takto (pri pisani blogu) mi cesta rychlejsie prejde.

 

25.4.2015, 9:47