Založ si blog

Vietnam mojimi ocami 4

Boarding prebehol bez problemov.

Ked sa zacinal naplnat 4 shuttlebus, trochu som znervoznel, ale stewardky nas do Airbusu A320 nakoniec narvali.

Mnohotonovy kolos zo 10 minut bludil po obrej ploche tranzitnych ciest Sheremetjeva, az nakoniec pilot Serjoza Nabokov nasiel runway. Je to majster, tlieskam. Teraz bez ironie, start, potom aj celu cestu vratane pristatia zvladol perfektne, v tomto su rusi dobri a ked budete letiet s aeroflotom, nemusite sa obavat. Dufam ze nevychadzal z kabiny.

Nocne lety su skvele, hlavne ked je obloha bez oblakov.

Navigacia na mojom osobnom displeji bola vymakana. Totalny prehlad o ceste, vyska, pocasie, prejdena vzdialenost, predpokladany cas priletu do  HCMC (Ho Chi Minh City), mapka s miestami preletu, skratka spica, pocas letu system zamrzol iba 3 krat takze v poho a poko.

Play list Aeroflotu na tuto letovu sezonu neobsahuje Peter Bic Project, tak som si pustil The best of Queen a pri Bohemian rapsody som zacal sledovat hviezdy. Boli akosi blizsie. Kdesi nad Taschkentom sa strhla prudka burka a v dialke bolo vidiet uzasnu svetelnu show, tento krat ziadny laser, lez cista priroda, blesky ako nad Tatrami.

Na veceru ryba alebo kura, plus ako starter udeny losos so zeleninou, nejaky kolacik, kavicka taka slabsia. Vynasiel som trochu nechcene novy trik, ako pitie ponukali klasicky cfs (cola-fanta-sprite), voda, ale nedavaju pivo. Mali biele a cervene vino. Mal som zlu predtuchu a vypytal som si trochu vina na ochutnavku. Dievca nesetrilo a ulialo decko. Sice do papierovo-voskoveho pohara, ale aj tak som sa rozhodol degustatorsky vopchat nos do pohara a privonat si. Dalo sa podla odoru rozoznat, ze je biele, ale v tom papierovom tegliku vino nemalo ziadnu iskru. Vystruhal som grimasu, ako ked decku date olizat citron a vypytal som si kolu. Ani to nevyzeralo chamtivo (dufam) a ja som mohol ochutnat, co rozlieva rusky narodny prepravca milovnikom vina. Poviem Vam, nic moc, ta cola bola nevyhnutna.

Ked to vsetko spakovali, pozrel som si ponuku vo videoteke, Maco sledoval neviem kolky diel Game of Thrones, ja som zacal pozerat Godzillu, displej zase zamrzol. Ked sa prebral, chvilu som este listoval v ponuke filmov. Hladal so, ci nenajdem nejaky katastroficky film s padom lietadla, nech som aspon trochu tematicky. Nenasiel som, divne, ale na druhej strane katastrof tam bolo pozehnane.

Druhe jedlo. Som si dal zavazok, ze na tejto dovolenke dam 3 kg dole. OK, zacinam od zajtra, tie palacinky za ten hriech stoja. Na konci nasej cesty sa dozviete, ci som ciel splnil. Pri svojich 195 cm som mal pred odchodom 88, ciel je 85.

Jalalabad, Khandahar, Islamabad, potom

Khalkata… a zacina svitat. Kto ste niekedy zazili svitanie pri ceste na vychod (a teraz nemyslim do Kosic ICeckom), tak budete vediet o com hovorim. Pri pohlade na oblohu za nami este tma a v dialke na zemi mesta ziariace svetielkami ulic. Pred nami uz krvave zore. V lietadle pri ceste na vychod slnko vychadza velmi rycho. V priebehu par minut bola cela ohniva gula na obzore a musel som zatiahnut tienidlo, lebo ostre slnko rezalo oci. Pilota snad neoslepilo a nezatiahol tienidlo, lebo pekne drzal kurz Bangkok, Phnom Penh a Saigon. Alebo zeby to bol autopilot?vychod slnka v lietadle_ up

To je jedno, zostava nam este hodina tohoto utrpenia a to uz vydrzime obaja. Ranajky – caj, buchticka s maslom, kusok syra. Maco celu cestu nebol na vecku. Teda povodne aj chcel, ale ked zistil ze sa tam nezmesti, tak obmedzil konzumaciu tekutin na nevyhnutne minimum.

Napriek tomu, ze HCMC (budem pouzivat tuto medzinarodne uznanu skratku pre Ho Chi Minh City, alebo Saigon), je velke mesto, cca 12 mil. obyvatelov, letisko je male a nedaleko centra. Vsetko je relativne. 8 km z letiska do centra trvalo v „beznej premavke“ viac ako hodinu.

Ale o tom, ako to bolo, ako sme vstupili na podu Vietnamskej socialistickej republiky, ako sme predbehli indov a ako sme si hladali batozinu… a este omnoho viac v dalsej casti.

 

26.4.2015-27.4.2015

Tak to by uz stacilo, moji mili Slovaci. . .

02.04.2024

Verim ze mi pan Satinsky tam hore odpusti, ze som si do titulky mojho blogu zapozical nazov jeho knihy, ergo listov rodakom o nebezpecenstvach, ktoru mam velmi rad. On by urcite uznal, ze som nazov iba pouzil pre vyssie ciele a nie zneuzil. Neviem rapovat ako Harabin, nemam ani jamky v licach ako Pele a vela veci nechapem. Mozno preto, ze nemam ucet na facebooku, ani twitteri a pravidelne [...]

Vietnam mojimi ocami – Velke finale

25.07.2015

Sprcha tento krat prisla velmi vhod. Uz nebudeme taki marnotratni. Sme obaja unaveni ako psi, ale… posledne hodiny vo Veitname ideme „do mrtva“. Pustame sa do Old Town city, ktore ma atmosferu a zije po cely den od skoreho rana do neskoreho vecera. Okolo jedenastej vecer sa ulicky zacinaju vyludnovat a po polnoci uz su prazdne a je klud. A to vsetko len preto, aby rano o pol piatej [...]

Vietnam mojimi ocami 15

26.06.2015

Ako som uz spomenul v predchadzajucej casti, nasa lod sa vola Ha Long Bay Castaway Tour. Doteraz som sa vo Vietname nestretol s takym vycibrenym zmyslom pre humor, ale toto vyslo. Dame lodi sancu, ak by chcela stroskotat, preskocime na inu, tu v zatoke sa to lodickami len tak hemzi. Po prichode na lod si odlozime batozinu, nachystany je welcome drink a hned sadame k stoliku do [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

margal

Blog o tom, ako žijem ja... Blog.pravda.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 82276x
Priemerná čítanosť článkov: 3740x

Autor blogu

Kategórie